Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern german citează cripto în acordul de coaliție: Aceste reguli vor trebui să fie respectate de fiecare entitate care operează în Uniunea Europeană

pymnts.com
criptomonede bitcoin europa ue

Noul guvern german a citat cripto-ul în acordul său de coaliție, pledând pentru un mediu de joc egal între finanțele tradiționale și „modelele de afaceri inovatoare”.

Trei partide politice germane au convenit săptămâna aceasta la un acord de coaliție care îi va vedea pe social-democrații de stânga (SDP), Partidul Verzilor și democrații liberi, prietenoși cu dreapta, să preia frâiele din decembrie anul acesta.

Conform o traducere aproximativă a 177 pagini acordul publicat miercuri, apelurile de coaliție pentru un nou „dinamic în raport cu oportunitățile și riscurile de noi inovații financiare“ , cum ar fi active cripto și întreprinderile blockchain:

„Facem ca legea europeană de supraveghere a piețelor financiare să fie potrivită pentru digitalizare și pentru structuri complexe de grup, pentru a asigura o supraveghere holistică și adecvată riscurilor a noilor modele de afaceri.”

„Avem nevoie de supraveghere europeană comună pentru sectorul cripto. Obligam furnizorii de servicii de cripto-active să identifice în mod constant proprietarii efectivi”, se adaugă acordul.

Documentul afirmă că autoritatea de supraveghere a Uniunii Europene ar trebui „nu doar să aibă grijă de sectorul financiar tradițional, ci și să prevină utilizarea abuzivă a valorilor cripto pentru spălarea banilor și finanțarea terorismului”.

Formarea coaliției a durat două luni de negocieri după alegerile federale germane din 26 septembrie și marchează sfârșitul domniei de 16 ani a Angelei Merkel în calitate de cancelar, care se retrage și va fi înlocuită de Olaf Scholz din SDP, conform cointelegraph.com

Cripto-ul progresează în întreaga UE

În altă parte pe continent, Consiliul European, care ghidează agenda politică a UE, a adoptat două propuneri numite „Regulamentul privind piețele Crypto Active“ (MICA) cadru și „Digital Operational Act rezilienței.“

MiCA în special – elaborat inițial de Comisia Europeană în septembrie 2020 – își propune să creeze „un cadru de reglementare pentru piața cripto-activelor care sprijină inovația și se bazează pe potențialul cripto-activelor”. Deși încă trebuie să fie ratificat de Parlamentul European, dacă va fi adoptat, va supune emitenții de cripto-active la cerințe mai stricte, dar jetoanele nefungibile și jetoanele de utilitate vor cădea în afara domeniului de aplicare al regulamentului.

Într-o postare cuprinzătoare a utilizatorului Reddit u/BelgianPolitics în subreddit-ul r/CryptoCurrency vineri, propunerea progresivă de reglementare a fost etichetată drept „cea mai importantă până în prezent pentru întreaga industrie cripto”.

Analiza utilizatorului Reddit are aproape 900 de comentarii la momentul scrierii și oferă o descriere detaliată a legilor propuse în MiCA. Autorul a subliniat semnificația propunerilor:

„Aceste reguli vor trebui să fie respectate de fiecare entitate care operează în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, din cauza „Efectului Bruxelles”, există șanse foarte mari ca aceste reguli să devină standarde internaționale în cele din urmă. În timp ce toată lumea se concentrează asupra SUA și Chinei, UE este dezinvoltă în frunte.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.