Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Justiției NU RENUNȚĂ la modificarea codurilor penale

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Realitatea TV, că a avut discuții cu premierul Sorin Grindeanu și cu liderul PSD, Liviu Dragnea privind modificarea codurilor penale.

"Ceea ce avem în vedere, ceea ce trebuie să facem de îndată este punerea în acord a unora dintre prevederile Codului de procedură penală cu recentele decizii ale CCR.

În linii mari au fost câteva discuții, dar dincolo de discuțiile noastre este o obligație izvorâtă din Constituție, care nu face obiectul aprecierii cuiva. Dacă nu modificăm imediat legislația în acord cu deciziile CCR, efectul care este? Acela că norma declarată neconstituțională se suspendă 45 de zile, după care nu se mai aplică și-și încetează efectele.”, a spus Tudorel Toader.

Citește și: Kovesi, AMENINȚATĂ cu un imens ȘANTAJ? Afirmații GRAVE ale lui Băsescu

Cât despre proiectul grațierii aflat în Parlament, ministrul Justiției a declarat: "Proiectul acesta privind grațierea are o forma inițială, iar pe parcursul elaborării, cristalizării și adoptării lui a cunoscut și, probabil va cunoaște în continuare multe modificări.”

Întrebat dacă ar fi normal ca o persoană graţiată sa ocupe apoi o funcţie publică, Toader a spus:

"Întrebarea e dificilă. Cu delimitarea dintre normal, morală şi norma juridică. Sunt rezervat să raspund pentru că există o prevedere referitoare la ce ma intrebati".

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre modificările ce ar trebui aduse la răspunderea magistraţilor, despre care spune că vor fi făcute transparente, fără să aibă vreo agendă ascunsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.