Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Justiţiei vrea să reînfiinţeze o instituţie desfiinţată de Macovei

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei, a anunţat luni dimineaţă că va propune reînfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie, insituţie înfiinţată de Adrian Năstase în 2003 şi desfiinţară ulterior de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. Tudorel Toader anunţă şi alte schimbări la Ministerul Justiţiei.

Vezi și: SURSE - Dragnea a dat undă verde: se pregătește MAZILIREA lui Kovesi?

Vezi şi: Soțul lui Clotilde Armand, provocare pentru Sorin Grindeanu

"Voi propune premierului reorganizarea Ministerului Justiţiei, în sensul înfiinţării unui birou de presă, a unui birou de documentare. Voi scoate la concurs posturile pentru reînfiinţarea acelui Institut de Criminologie. Vom stabili direcţii tematice de analiză", a anunţat ministrul Justiţiei.

Institutul Național de Criminologie, care urmează să fie înființat la propunerea Ministerului Justiției, are scopul de a oferi baza științifică a cercetării fenomenului criminalității, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică încă din perioada ministrului Iordache. Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, se propune înființarea Institutului Național de Criminologie, care urmează să ofere baza științifică a cercetării fenomenului criminalității, cu toate formele sale de manifestare — corupția, migrația, drogurile, violența—, precum și a celor mai adecvate modalități de prevenire a acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.