Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Dragnea a dat undă verde: se pregătește MAZILIREA lui Kovesi?

Liviu Dragnea ICCJ

O adevărată bombă stă să pice în aceste zile, pentru că Ministerul Justiției ar putea începe procedura de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și a procurorului general, Augustin Lazăr. Această mișcare este una care va genera un scandal mediatic uriaș, dar și potențiale mișcări de stradă, dat fiind faptul că la ultimele proteste oamenii și-au arătat sprijinul față de DNA. Trebuie menționat că procedura de revocare inițiată de ministrul Justiției nu este suficientă, pentru că are nevoie de acordul președintelui Klaus Iohannis, pentru a-i demite pe cei doi magistrați.

Citește și: Care va fi soarta Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr: 'Nu exclud să fie DEMISII'

Citește și: Traian Băsescu, dezvăluire inedită despre Elena Udrea

Citește și: Ministrul Justiţiei DESFIINŢEAZĂ DNA-ul şi Ministerul Public: 'Nu au avut competenţa'

Surse din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea și-a dat acordul politic, de principiu, pentru ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să înceapă această analiză și în funcție de ceea ce va constata să facă ceea ce consideră de cuviință.

O mișcare de genul acesta, în contextul actual, este una care va avea implicații politice majore, tocmai de aceea este nevoie și de un acord politic din partea liderului PSD.

În declarațiile publice, Liviu Dragnea a explicat că nu cere demisia Laurei Codruța Kovesi pentru că ”nu stau să cer demisii în stânga și în dreapta” și a precizat că el ca președinte al Camerei Deputaților nu are nicio atribuție în acest sens.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost destul de categoric în declarațiile sale publice. El a spus că va întocmi un raport de evaluare pentru Kovesi și Augustin Lazăr, dar nu a exclus posibilitatea ca cei doi să demisioneze înainte ca el să declanșeze orice altă procedură.

"Zilele următoare, voi avea discuţii cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, şi separat cu procurorul şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituţional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneţia.

Sigur, eu nu exclud ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziţionat, repet, la dispoziţii legale, constituţionale şi chiar în dezbaterile din spaţiul public, într-o perioadă atât de sensibilă, când lumea are o trăire deosebită, pentru că are o aşteptare deosebită, în 2017, în care ne aflăm”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.