Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul mod de lucru al Guvernului: El e ministrul care face DEMITERI prin FAX! 13 ȘEFI au fost demiși vineri noaptea

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Guvernul Mihai Tudose inovează din nou! De data acesta, în domeniul demiterilor. Ministrul Educației, Liviu Pop, a demis, într-un mod original, 13 șefi județeni de inspectorate. Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.

Ordinele de revocare ale inspectorilor școlari au fost emise vineri seară. Inspectorii şefi din Caraş Severin şi Brăila susţin că nu au fost cercetaţi disciplinar ca să fie daţi afară. Prin urmare, vor ataca decizia în instanţă, mai ales că au câştigat posturile prin concurs, informează TVR.

Citește și: Demisie de răsunet de la Antena 3! Ce prezentator a decis să plece

Decizia ministrului a fost trimisă după terminarea programului în inspectorate, prin fax, aşa că unii dintre inspectorii demişi au aflat despre decizie de pe Facebook.

Au crezut că este o glumă şi au mers la birou să verifice.

Cel care a semnat ordinele de revocare în locul ministrului Educaţiei, secretarul de stat Gigel Paraschiv, spune că şefii celor 13 inspectorate au avut derapaje manageriale.

Citește și: Inedit! Cu ce sponsor s-a ales echipa lui Hagi

"Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte.

E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă", a explicat, pentru mediafax.ro, Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Conform legii, cei 13 inspectorii şcolari generali vor fi eliberaţi din funcţii în 14 zile.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.