Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul plan al Microsoft pentru combaterea pirateriei se bazează pe blockchain-ul Ethereum

microsoft

Sistemul de operare Windows și pachetul Office au fost întotdeauna performanțe de top pe orice platforme de piraterie software. Deci, nu este de mirare că Microsoft, dezvoltatorul ambelor produse, lucrează din greu pentru a stabili măsuri anti-piraterie.

Într-o nouă lucrare lansată de departamentul de cercetare Microsoft, cu participarea cercetătorilor de la Alibaba și Universitatea Carnegie Mellon, gigantul software din Redmond a studiat un sistem de stimulente bazat pe blockchain pentru a susține campaniile anti-piraterie.

După cum sugerează titlul cercetării, Argus: Un sistem de stimulente complet transparent pentru campaniile anti-piraterie, noul sistem Microsoft se bazează pe aspectul transparenței tehnologiei blockchain. Construit pe blockchain-ul Ethereum, Argus își propune să ofere un mecanism de stimulare fără încredere, protejând în același timp datele colectate de la populația anonimă deschisă de reporteri de piraterie.

„Vedem acest lucru ca pe o problemă de sistem distribuit”, se menționa în lucrare, „în implementare, depășim un set de obstacole inevitabile pentru a asigura securitatea, în ciuda transparenței depline”.

Argus permite urmărirea înapoi a conținutului piratat la sursă cu un algoritm de filigran corespunzător detaliat în lucrare. Numit și „dovada scurgerii”, fiecare raport al conținutului scurs implică o procedură de ascundere a informațiilor. În acest fel, nimeni, în afară de informator, nu poate raporta aceeași copie cu filigran fără a o deține efectiv.

Sistemul are, de asemenea, garanții de reducere a stimulentelor pentru a împiedica un informator să raporteze același conținut scurs de mai multe ori sub diferite pseudonime. „Odată cu securitatea și practicitatea Argus, sperăm că campaniile antipirateriale din lumea reală vor fi cu adevărat eficiente prin trecerea la un mecanism de stimulare complet transparent”, se precizează în raport.

Detaliind problema taxelor rețelei Ethereum, lucrarea a explicat că echipa a optimizat mai multe operațiuni criptografice „astfel încât costul raportării pirateriei să fie redus la un cost echivalent al trimiterii a aproximativ 14 tranzacții de transfer ETH pentru a rula în rețeaua publică Ethereum, în caz contrar, corespund cu mii de tranzacții. ”

Companiile de tehnologie din întreaga lume au devenit din ce în ce mai preocupate de protejarea proprietății intelectuale și combaterea pirateriei digitale. După cum a raportat anterior Cointelegraph, Tech Mahindra, filiala IT a conglomeratului indian Mahindra Group, a lansat recent o nouă platformă de contracte și drepturi digitale bazate pe blockchain pe protocolul IBM Hyperledger Fabric pentru industria media și de divertisment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.