Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul PNL, reacție ACIDĂ, după lovitura încasată din partea Curții Constituționale

sigla noua pnl

Judecătorii Curții Constituționale au respins solicitarea noului PNL de a declara neconstituțională Legea bugetului pe 2015. Unul dintre artizanii acestei contestații a fost liderul PDL din Camera Deputaților, Tinel Gheorghe.

Citește și: CCR: Legea Bugetului este constituțională

Întrebat despre această decizie a CCR, Tinel Gheorghe a precizat că nu discută decizia Curții, dar a lăsat de înțeles că liberalii sunt nemulțumiți de această soluție.

”În primul rând că n-ar trebui să comentez decizia Curții. Eu am crezut că respectul față de lege, așa cum este prevăzut la Articolul 1, Alineat 5 din Constituție, este constituțional. Văd că uneori Curtea spune că nu este, este unul facultativ.

Dacă a spus Curtea așa, dacă a spus domnul Zegrean, asta este, de acum încolo numai ce vor zice domniile lor este neconstituțional, ce zicem noi nu mai este neconstituțional. De aceea sunt ei judecători la CCR să hotărască ce este constituțional și ce este neconstituțional. Sincer, eu am crezut că respectul față de lege este obligatoriu și un principiul constituțional.

Noi am ridicat aspecte de fond. Am spus că Guvernul nu a respctat legea când trebuia să depună bugetul, nu a respectat legea când trebuia să depună strategia fiscal-bugetară. Noi am spus chestiile astea. Acum, dacă Curtea pasează responsabilitatea și spune că este un vid legislativ, asta este o altă problemă. Noi am invocat un principiu constituțional, anume că legea este obligatorie pentru toți oamenii din România. Dacă Curtea spune că nu acesta este aspectul pe care trebuia să-l reglementăm, să se pronunțe domnul Zegrean și să ne spună ce trebuia noi să spunem noi și nu am spus”, a declarat Tinel Gheorghe, pentru stiripesurse.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.