Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier al Italiei promite că va interveni în sprijinul băncilor

constitutional-change.com
italia

Noul premier italian, Paolo Gentiloni, a declarat marţi, în discursul său inaugural în Parlament, că este gata să vină în sprijinul sectorului bancar, transmite Reuters. "Vreau să spun foarte clar că guvernul este gata să intervină pentru a garanta stabilitatea băncilor şi economiile cetăţenilor", a declarat Paolo Gentiloni în Camera Deputaţilor, în primul său discurs în calitate de premier.

Monte dei Paschi di Siena (BMPS), a treia mare bancă italiană, a confirmat săptămâna aceasta că va încerca să strângă cinci miliarde de euro de pe piaţă pentru a se recapitaliza şi a putea să se menţină pe linia de plutire. Însă şansele de succes pare foarte mici iar analiştii apreciază că cel mai probabil statul italian va trebui să intervină pentru a furniza capitalul necesar. Un eventual colaps al Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume, ar pune în pericol economiile a zeci de mii de italieni şi de asemenea ar avea repercusiuni asupra întregului sector bancar italian, care are credite neperformante de 360 miliarde de euro, aproape o treime din totalul întregii zone euro, conform Agerpres.

Paolo Gentiloni, fost ministru de Externe, a preluat postul de premier după ce predecesorul său, Matteo Renzi, a demisionat săptămâna trecută a urmare a respingerii de către populaţie a proiectului său de reformă constituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.