Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier britanic întoarce guvernul pe dos: Ce schimbări a făcut Boris Johnson

forbes.com
boris johnson

Noul premier britanic Boris Johnson continuă restructurarea guvernului şi îi numeşte pe Dominic Raaab ca ministru de Externe, Priti Patel ministru de Interne şi Sajid Javid ministru al Finanţelor, informează The Guardian, potrivit news.ro.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

Patel, membră a Partidului Conservator care a fost între 2016 şi 2017 Secretarul pentru Dezvoltare Internaţională, a declarat pentru Sky News că este „o mare onoare” să fie numită ca ministru de Interne, adăugând că acest rol aduce „responsabilităţi semnificative”.

„Voi face tot ce pot pentru a ne menţine ţara în siguranţă şi pentru a lupta cu infracţiunile pe care le vedem pe străzile noastre”, a declarat ea.

Dominic Raab a fost numit ministru de Externe dar şi prim-secretar de stat. Acest titlu este acordat uneori de către prim-ministru unuia dintre miniştri. Acest lucru înseamnă că Raab, fostul ministru al Brexitului, este practic vicepremier.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

El a declarat că „provocarea evidentă” este Brexitul însă este convins că Marea Britanie „se va ridica la nivelul aşteptărilor”.

După ce a fost întrebat de problema Iranului, Raab a declarat că nu doreşte să ia decizii pripite însă se va informa foarte bine cu privire la acest subiect.

„Cel mai important lucru este să ieşim din UE până la sfârşitul lui octombrie, de preferat cu un acord”, a afirmat el.

Sajid Javid, fostul ministru de Interne, a scris pe Twitter: „Sunt profund onorat să fiu numit ministru al Finanţelor de premierul Boris Johnson. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Trezoreria Majestăţii Sale pentru a pregăti ieşirea din UE, pentru a ne uni ţara şi a pregăti economia pentru oportunităţile incredibile care ne aşteaptă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.