Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul preşedinte al Iranului l-a desemnat pe Hossein Amir-Abdollahian în funcţia de ministru de externe

tehrantimes.com
Ebrahim Raisi

Noul preşedinte al Iranului, Ebrahim Raisi, l-a desemnat miercuri pe Hossein Amir-Abdollahian în funcţia de ministru de externe, relatează Reuters şi dpa.

În vârstă de 57 de ani, Amir-Abdollahian a fost adjunct al ministrului de externe în perioada 2011-2016 pentru relaţia cu ţările arabe şi africane şi director general în MAE iranian în ultimii 25 de ani, pe parcursul mandatelor unui număr de trei preşedinţi. În perioada 1997-2001, el a fost adjunct al şefului misiunii diplomatice a Iranului la Bagdad.

Potrivit agenţiei de presă ISNA, numirea sa trebuie să fie confirmată de parlament, acest lucru fiind aşteptat să se întâmple săptămâna viitoare, informează Agerpres.ro.

Considerat un pragmatic în unele chestiuni, Hossein Amir-Abdollahian, un vorbitor fluent de engleză şi arabă, este cunoscut pentru poziţia sa dură anti-israeliană.

În ultimii opt ani, Ministerul de Externe iranian a fost responsabil pentru tratativele privind programul nuclear, dar anterior acest dosar era de competenţa Consiliului de Securitate al ţării. Noul şef al statului iranian încă nu a decis care dintre cele două structuri va continua negocierile din partea Iranului la negocierile viitoare de la Viena.

Negocierile cu puterile mondiale cu privire la reînnoirea acordului nuclear internaţional din 2015 au fost suspendate după alegerile prezidenţiale iraniene de la jumătatea lunii iunie şi ar urma să fie reluate în septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.