Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Prim-ministru de la Londra, Rishi Sunak, urmărește să îmbunătățească poziția Regatului Unit ca 'lider global în servicii financiare'

telegraph.co.uk
tower bridge londra

Prima săptămână sub conducerea noului prim-ministru Rishi Sunak a fost un punct de reper major pentru reglementarea criptografică în Regatul Unit. Proiectul de lege pentru servicii financiare și piețe, făcut public pe 25 octombrie, urmărește să îmbunătățească poziția Regatului Unit ca „lider global în servicii financiare” – dar ceea ce este mai important este că Proiectul conține câteva definiții noi pentru produsele cripto, conform cointelegraph.com.

Proiectul de lege mută monedele stabile din categoria activelor cripto în active de decontare digitală (DSA) – o nouă categorie marcată de potențialul său „de a se dezvolta într-un mijloc de plată larg răspândit”. Rămâne de văzut ce reglementări va fi supusă DSA și dacă această schimbare de statut le va garanta undă verde pentru adoptare. Dar, chiar și această amploare a schimbării aduce optimism.

Se pare că putem asista la o reglementare pro-cripto activă, având în vedere ambițiile cunoscute ale lui Sunak în această privință . Noul prim-ministru exprimat și-a exprimat anterior sprijinul pentru cripto și chiar a însărcinat Royal Mint să emită un jeton nefungibil (NFT) până la sfârșitul anului, în perioada în care a fost șef al trezoreriei. Cu toate acestea, industria se confruntă în continuare cu presiuni din partea băncilor locale, care încearcă să blocheze companiile și persoanele fizice să investească în criptomonede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.