Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul roman semnat de Adrian Schiop, 'Să ne fie la toţi la fel de rău', o incursiune brutală şi profundă în lumea LGBT, va fi dezbătut online

Gaudeamus
carte librarie online

Noul roman semnat de Adrian Schiop, "Să ne fie la toţi la fel de rău", apărut de curând la editura Polirom, va fi discutat miercuri, de la ora 19.00, online.

Pe paginile de Facebook Cărtureşti şi Polirom (facebook.com/Carturesti; facebook.com/polirom.editura) vor vorbi, alături de autor, Costi Rogozanu şi Dinu Guţu, potrivit news.ro.

Citește și: Metroul din Cluj-Napoca s-a lovit de un 'bulgăre de sare', proiectul ar putea fi amânat. Ce spune Emil Boc

După bestsellerul "Soldaţii. Poveste din Ferentari", Adrian Schiop revine cu un nou roman ce explorează tema homosexualităţii şi a mizerabilismului în societatea păturii de jos. Adi se avântă într-o relaţie improbabilă cu Florin, un poliţist de 42 de ani, divorţat şi beţiv, care, din deformaţie profesională, dar şi pentru că are o imagine de apărat, este foarte autoritar şi mereu indecis în privinţa sentimentelor lui. Povestea celor doi este întreruptă de pandemie, care îl obligă pe Adi, din motive sanitare, dar şi financiare, să se mute pe durata stării de urgenţă la ţară, la părinţii lui, unde o regăseşte pe vechea lui prietenă Andreea, o asistentă medicală rea de gură, transferată de la cabinetul şcolar unde lucra la DSP. "Să ne fie la toţi la fel de rău" este o incursiune brutală şi profundă în lumea LGBT, în care uneori aprobarea din partea societăţii este mai importantă decît propriile sentimente.

Adrian Schiop (n. 1973, Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu) a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Master în lingvistică la Facultatea de Litere a aceleiaşi universităţi. Şi-a susţinut doctoratul, având ca temă manelele, la SNSPA Bucureşti, sub coordonarea profesorului Vintilă Mihăilescu. A lucrat ca profesor de limba şi literatura română (1997-2001, Liceul Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca), zugrav (2002, Paintech LTD din Auckland, Noua Zeelandă), jurnalist (2004-2010, Evenimentul zilei, Prezent, România liberă).

A debutat în revista Fracturi (2002) şi a mai publicat trei romane, "pe bune/ pe invers" (Polirom, 2004), "Zero grade Kelvin" (Polirom, 2009) şi "Soldaţii. Poveste din Ferentari" (Polirom, 2013, 2014, 2017; adaptare cinematografică în regia Ivanei Mladenović, cu Adrian Schiop şi Vasile Pavel - Digudai în rolurile principale, scenariul semnat de Adrian Schiop şi Ivana Mladenović; Premiul revistei Observator culturalşi Premiul „Cea mai bună carte a anului” acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediţia 2014). Prezent cu traduceri în reviste din Belgia (DW B), Elveţia (Heterographe), Cehia (A2) şi Germania (Parsimonie). Este colaborator al platformei CriticAtac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.