Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul sondaj pentru alegerile prezidenţiale din Franța: Cine ar câștiga cursa

alegeri prezidentiale franta

Candidatul dreptei franceze la alegerile prezidenţiale Francois Fillon ar pierde cursa, dar colegul său de partid, Alain Juppe, ar intra în turul doi dacă îl va înlocui, indică un sondaj difuzat duminică, relatează Reuters.

Sondajul a fost realizat de Kantar Sofres-Onepoint în perioada 2-4 martie, în timp ce creşteau presiunile asupra lui Fillon din interiorul partidului său de a se retrage şi Juppe să-i ia locul, scrie agerpres.ro.

Potrivit sondajului, Fillon este creditat cu doar 17 % din intenţiile de vot, cu 3 % mai puţin decât în sondajul de luna trecută, scor ce l-ar elimina din cursă.

Lidera Frontului Naţional, Marin Le Pen, şi centristul independent Emmanuel Macron ar intra astfel în turul doi cu 26 % şi, respectiv, cu 25 %, conform sondajului realizat pe un eşantion de 1.027 de persoane.

În cazul în care Fillon va fi înlocuit cu Juppe, acesta îi va lua locul lui Macron în turul doi. La primul tur, Le Pen ar obţine 27 % din voturi, Juppe - 24,5 % şi Macron doar 20 %, arată sondajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.