Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noutăți consulare!

U.S. - Wall Street Journal
consulat sua hong kong
Una dintre principalele atribuții ale unui Consulat General este acela de a pune la dispoziția cetățenilor români care se află, temporar sau permanent, în străinătate, un serviciu consular de calitate, la standarde europene.
În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a implementat cu succes o serie de sisteme informatice de ultimă generație, menite a facilita accesul cetățeanului român la serviciile și informațiile consulare, plasând astfel rețeaua consulară românească printre cele mai moderne la nivel european.
Dar introducerea unor instrumente moderne de lucru în activitatea zilnică a oficiilor consulare nu a fost singura preocupare a MAE pe linia înbunătățirii permanente a prestațiilor consulare, confortul cetățeanului român atunci când se prezintă la sediul unei misiuni diplomatice a reprezentat și reprezintă o altă linie importantă de acțiune în ansamblul demersurilor de reformă consulară.
Finalul anului 2019 a reprezentat, la nivelul Consulatului General al României, momentul de debut al reamenajării, în totalitate, a spațiului de lucru cu publicul, astfel încât cetățenii români care ne vizitează, să beneficieze de condiții optime și civilizate.
Astfel au fost amenajate două spații total separate: o sală de așteptare și o zonă unde cetățenii români solicită / obțin serviciile consulare, denumită ”sala ghișeelor”. Sala de așteptare este dotată cu mijloace moderne de informare cu privire la activitatea consulară prestată. Și pentru că trebuie să ne gândim, în egală măsură, și la micii noștri compatrioți, am alocat un loc special unde aceștia să dea frâu liber energiei de care dispun.
”Sala ghișeelor”, dispune de 4 noi puncte de lucru, amenajate la standard Schengen, criteriu de referință care stă la baza amenajării la nivelul întregii rețele consulare a României.
Dorința noastră a fost de a crea un spațiu mult mai primitor, mai prietenos pentru compatrioții noștrii care trec pragul Consulatului General al României la Sevilla.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.