Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic bate recordul lui Nadal și are mai multe meciuri în Era Open

novak djokovic

Novak Djokovic și-a început cursa pentru un al șaptelea titlu record la Mastersul de la Paris cu o victorie confortabilă în două seturi în fața lui Tomas Martin Etcheverry. Asta îl plasează acum pe locul 4 în topul numărului de meciuri jucate în istoria Erei Open a tenisului mondial, informează Mediafax.

Djokovic deține deja opt recorduri la Mastersul de la Paris, care includ cele mai multe titluri și cele mai multe victorii. El și-a extins recordul de victorii și înfrângeri la turneul indoor pe suprafață dură la 46-9, după ce l-a dominat pe Etcheverry timp de o oră și 23 de minute.

Numărul 1 mondial a mai atins o altă bornă importantă cu această victorie. După ce a fost la egalitate cu Rafael Nadal (1.288 de meciuri), a reușit să-l depășească pe spaniol și să joace în cel de-al 1.289-lea meci al său în circuitul ATP, ajungând astfel pe locul patru.

Djokovic l-ar putea depăși pe Ivan Lendl (1.310), care se află pe locul al treilea pe listă, în primele săptămâni ale sezonului viitor, dar este posibil să nu reușească să îl depășească pe Roger Federer (1.526) și nici pe Jimmy Connors (1.557), având în vedere programul său redus.

Djokovic va împlini 37 de ani anul viitor și tinde să își menajeze corpul pentru cele mai importante turnee. Alex Corretja l-a numit recent "maestrul calendarului", având în vedere planificarea sa iscusită a participării la competiții.

În acest sezon, Djokovic a disputat cele mai puține turnee și meciuri dintre toți jucătorii din Top 10 și are cea mai bună rată de victorie (90%), câștigând 46 din 51 de meciuri.

De 24 de ori campion la turnee majore, Djokovici caută săptămâna aceasta al 97-lea titlu din carieră în circuitul ATP. El se află în urma lui Roger Federer (103) și a lui Jimmy Connors (109) și în această listă.

Dacă își va putea menține sănătatea sub control în următorii doi-trei ani și va rămâne la cel mai bun nivel al jocului său, este posibil să cucerească recordul pentru cele mai multe titluri.

Djokovic are pentru moment ca obiectiv să se mențină pe locul 1 în clasamentul mondial până la sfârșitul anului, după eliminarea surprinzătoare a lui Carlos Alcaraz de la Paris Bercy. Sârbul va fi în acțiune joi, înfruntându-l pe Tallon Griekspoor, numărul 23 mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.