Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic ia în calcul să se vaccineze: Lucrurile se schimbă rapid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi-a justificat decizia de a nu se vaccina împotriva coronavirusului prin faptul că îşi cunoaşte bine propriul corp, ceea ce îl face să creadă că nu are nevoie de acest lucru şi pentru că nu se consideră o ameninţare pentru nimeni, informează EFE.

"Pe baza informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Este poziţia mea. Se va schimba? Nu ştiu, totul evoluează rapid, aşa cum vedem în deciziile anumitor guverne", a spus jucătorul într-un interviu publicat joi de cotidianul francez L'Equipe. "În acest moment, nu simt nevoia să o fac pentru a-mi proteja corpul şi nu simt că sunt o ameninţare pentru ceilalţi. Vaccinat sau nu, virusul se poate transmite. Este poziţia mea şi, pentru viitor, mintea mea este deschisă. Orice este posibil", a adăugat el.

Djokovic a subliniat că în întreaga sa carieră din tenis s-a bazat pe o cunoaştere profundă a corpului său, ceea ce l-a făcut să aibă puţine accidentări, precum şi pe o "căutare continuă de a îmbunătăţi corpul, de a îmbunătăţi randamentul şi de a creşte capacităţile organismului". "Organismul a trebuit să funcţioneze tot timpul la capacitate maximă, peste 15 ani. Cine a reuşit să o facă în afară de Roger (Federer), de Rafa (Nadal) şi de mine? Exista o muncă uriaşă în spatele tuturor acestor lucruri", a adăugat sârbul. El a reamintit că a suferit puţine accidentări şi că, în trecut, a luat nişte decizii importante bazate pe acest lucru, precum amânarea operaţiei la cot în 2018 sau schimbarea dietei în 2010, pentru a elimina glutenul.

Djokovic s-a comparat cu alţi sportivi care se gândesc constant la stilul lor de viaţă, printre care LeBron James, Kobe Bryant, Tom Brady şi Cristiano Ronaldo.

Tenismanul şi-a pus decizia de a nu se vaccina în raport cu acest mod de viaţă. "Nimeni de pe Pământ nu-mi cunoaşte corpul mai bine decât mine. Vreau să fiu unicul proprietar al corpului meu. Dacă nu am o înţelegere suficientă a corpului meu, parcă aş da autonomie altuia", a punctat el. "Uneori se spune că mă influenţează. Nu. Mă consult ca toţi ceilalţi cu medici convenţionali. Mult. Specialişti în pneumologie, imunologie, în Serbia, Franţa, Elveţia, Statele Unite... Îi ascult şi cu cunoştinţele despre corpul meu, îmi fac singur analizele şi iau decizii", a mai spus Djokovic. Sârbul a insistat asupra faptului că "această decizie nu trebuie să rămână aceeaşi" pentru totdeauna. "Lucrurile se schimbă în fiecare zi, o vedem odată cu pandemia. Nu ştim nu se duce lumea", a conchis liderul clasamentului ATP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.