Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic plătește un preț istoric pentru refuzul de a se vaccina: E prima dată din 2018 când iese din top 5 ATP

Novak Djokovic va părăsi primele cinci poziții în clasamentul ATP pentru prima dată din 2018 după Wimbledon, într-o cădere în clasament pe care nu poate să o oprească din cauza lipsei de puncte de clasament oferite de Grand Slamm-ul londonez. Djokovic va coborî până pe locul 7 mondial din cauza faptului că nu-și va putea apăra punctele de la Wimbledon, într-un an în care a câștigat doar Openul Italiei. Pe lângă faptul că a pierdut puncte din cauza controversei legate de viza de la Australian Open și cu potențiale probleme și la US Open, situația ar putea deveni și mai rea pentru sârb.

De asemenea, din cauza faptului că nu a jucat înainte de Wimbledon, nu va exista nicio victorie la un turneu mai mic pentru a atenua eventuala cădere, astfel că va pierde 2000 de puncte. În plus, Novak Djokovic ar putea lipsi de la US Open din cauza menținerii interdicției impuse de Statele Unite asupra călătorilor internaționali nevaccinați. În cazul în care nu se va produce o relaxare a orientărilor în următoarele două luni, Djokovic pare să rateze participarea la încă un turneu major pe suprafață dură. Vineri, autoritățile americane au anunțat că cei ce intră în țară nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, cerința de a avea o „stare de vaccinare completă" rămâne în continuare în vigoare, fără a se preciza cât timp va rămâne această regulă.

În situația actuală, reticența lui Novak Djokovic de a se vaccina împotriva coronavirusului îl exclude de la cel de-al patrulea și ultimul Grand Slam al sezonului, care se joacă la New York. Sârbul a lipsit deja la începutul acestui an de la Australian Open, unde a câștigat nouă titluri. Atunci când Djokovic a ratat Australian Open din cauza reticenței sale de a se vaccina, el a recunoscut că ratarea unor evenimente era un preț pe care era dispus să îl plătească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.