Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

novak djokovic

Novak Djokovic își continuă cursa pentru cel de al 23-lea titlu de Grand Slam din carieră, învingându-l marți în sferturile de finală de la Roland Garros pe rusul Karen Khachanov, reușind să revină de la 0-1 la seturi.

Al treilea favorit a înfruntat o replică intensă a lui Karen Khachanov, înainte de a obține o victorie confortabilă în cele din urmă, în trei seturi, cu 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4, în sferturile de finală ale turneului parizian pe zgură, potrivit Mediafax.

Djokovic nu și-a procurat nicio minge de break în primele două seturi, dar și-a ridicat mult nivelul de joc începând cu tie-break-ul din setul al doilea pe terenul Philippe-Chatrier, pentru a obține o victoria după trei ore și 38 de minute.

Dublul campion de la Roland Garros a transformat patru din cele opt mingi de break pe parcursul seturilor trei și patru și a terminat meciul după ce și-a depășit adversarul, al 11-lea favorit, cu 57 de lovituri câștigătoare.

Sârbul ajunge astfel la a 12 semifinală din carieră la Roland Garros.

„Cred că a fost jucătorul mai bun în cea mai mare parte a [primelor] două seturi", a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

„Mă chinuiam să-mi găsesc ritmul. Am făcut multe greșeli neforțate și am intrat în meci destul de lent, destul de leneș. Dar am jucat un tie-break perfect [în setul al doilea], într-adevăr, și din acel moment am jucat cu câteva niveluri mai sus decât la început.

„[A fost] o mică sperietură spre finalul setului al patrulea, dar am reușit să câștig opt puncte la rând pentru a încheia".

"Este o luptă mare. Este ceva la care te aștepți în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Nu o să ți se ofere victorii pe tavă. Trebuie să le câștigi, așa că mă bucur că am depășit marea provocare de astăzi."

Adversarul lui în sferturile de finală va fi Carlos Alcaraz sau Stefanos Tsitsipas, al cincilea favorit. Sârbul îl poate înlocui pe Alcaraz pe locul 1 în clasamentul ATP dacă va cuceri titlul pentru a treia oară la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.