Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovici, dispus să renunțe la viitoarele turnee: 'Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc'

Novak Djokovic, actualul N.1 mondial, a spus că preferă să rateze viitoarele turnee de tenis decât să fie forțat să facă un vaccin împotriva Covid-19.

Vorbind în exclusivitate pentru BBC, el a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea anti-vaccinare, el susținând dreptul individului de a alege.

Djokovic a fost întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Openul Francez din cauza poziției sale față de vaccin.

„Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a mărturisit el.

„Dacă Djokovic este în regulă cu condiţiile sanitare cerute de guvernul (francez), vom fi încântaţi să-l primim", a anunţat miercuri Zeljko Franulovic, directorul turneului de tenis Masters 1000 de la Monte Carlo.

Întrebat dacă Novak Djokovic, actualul N.1 mondial, va disputa următoarea ediţie a turneului de la Monte Carlo, Zeljko Franulovic a precizat că sârbul ar trebui pentru acest lucru să fie "în regulă". "Ca să intre în Franţa, prima regulă este să fie vaccinat", a continuat el cu ocazia prezentării turneului într-un hotel din Monaco.

"Protocolul ATP oferă şi posibilitatea de a prezenta un certificat de contaminare cu Covid cu o lună înainte de startul competiţiei. Din câte ştiu, Djokovic acum nu este vaccinat. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu braţele deschise", a spus Franulovic.

"Noi am discutat cu toţi jucătorii. Toţi sunt vaccinaţi, deocamdată cu excepţia lui. Nu ne putem pune în pielea lui pentru a şti ce vrea să facă. Participarea lui va depinde de el", a continuat Franulovic.

Finalistul de la Roland Garros 1970 ar vrea să poată "spune că Djokovic va fi aici 100%".

"Este însă decizia lui. Este uşor să spui că turneul înseamnă mai mult decât un jucător. Ne-ar plăcea însă ca Novak să fie aici. Îi place turneul şi nouă ne place mult de el. Acestea fiind spuse, eu nu cred că turneul ar avea de suferit din cauza absenţei lui. Fiindcă ea va fi explicată", a adăugat el.

În opinia sa, "toţi jucătorii din top 10 mondial vor fi prezenţi, cu excepţia lui Roger Federer, în continuare accidentat, şi pe care, dacă nu se întâmplă o minune, nu vom putea conta".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.