Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea (Iohannis)

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis la o videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și un grup de lideri europeni

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că în România nu va exista "o problemă semnificativă" în ceea ce priveşte deficitul alimentar, menţionând însă că, în contextul războiului din Ucraina, pe plan mondial pot să apară probleme în aprovizionare. "România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme, însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţuri la alimente", adaugă el.

Vezi și: Este dezastru pentru Uniunea Europeană: Germania spune că decizia luată de Vladimir Putin echivalează cu rezilierea contractelor de furnizare a gazelor

Iohannis a fost întrebat, joi seară, la Bruxelles, ce va înseamna penuria alimentară, despre care s-a vorbit, pentru România.

"Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi. Dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi în Ucraina sau cel puţin până acuma s-a produs în Rusia şi în Ucraina, putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară o problemă în aprovizionare", a arătat el.

Şeful statului a adăugat că în România nu se anticipează să existe probleme din acest punct de vedere.

"România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme, însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţuri la alimente", a punctat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.