Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu degeaba i se spune ”Distrugătorul”: Cristian Tudor Popescu îl nimicește pe Raed Arafat

ctp cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Raed Arafat. Jurnalistul îl face praf pe actualul secretar de stat după dezastrul din Clubul Colectiv.

"Arafat ştia ce îi aşteaptă pe aceşti pacienţi arşi când vor intra în orice spital românesc. A băgat gunoiul sub preş, sunt reflexe de tip comunistoid.  Raed Arafat nu e vinovat pentru ce s-a întâmplat dincolo de poarta spitalului, nu are vreo vină legat de infecţiile nosocomiale, dar, dintr-un reflex de tip "comunistoid", a ascuns adevărul, deşi ştia ce îi aşteaptă pe pacienţii arşi în Colectiv odată intraţi în orice spital românesc, a tunat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Strigător la cer: Mitropolitul Ardealului şi-a tras o super limuzină de lux / FOTO

El a vorbit şi despre încrederea de care s-a bucurat Raed Arafat, în acest sens exemplificând cu schimbarea de atitudine a tatalui unui tânăr care murit după incendiul din club.

„Unul din aceşti părinţi, domnul Eugen Iancu, al cărui fiu a murit la Sf. Ioan scrie într-un text care a explodat pe net: acum o săptămână i-am spus lui Cristian Tudor Popescu - la un text pe care îl scrisesem despre Arafat - să tacă pentru că ştie domnul Arafat ce face. Acum, după o săptămână cer socoteală doctorului Arafat pentru uciderea copilului meu.

Citeşte şi: Bacteria care îi mănâncă de vii pe teroriștii ISIS / FOTO ŞOCANTE

Cred că e emblematic ce spune domnul Iancu, aceste două fraze, mai întâi încrederea oarbă în doctorul Arafat - domnul Iancu nu e singurul, în urma simplului fapt că am exprimat nişte îndoieli am primit nişte postări multe dintre ele insultătoare, agresive şi nebazate decât pe această încredere oarbă.

Acum, domnul Iancu îl acuză de ucidere pe domnul Arafat. Nu e cazul de aşa ceva. Arafat nu e răspunzător pentru tot ce s-a întâmplat acolo, e răspunzător pentru viteza de reacţie, transportul pacienţilor, dar după poarta spitalului e altceva. Aceste infecţii nosocomiale - în 1998, în Spitalul municipal din Bucureşti a murit Iosif Sava, din cauza piocianicului, acestui tip de microb intraspitalicesc.

Citeşte şi: Acuzaţii grave la adresa unui minister sub guvernarea Ponta: Nereguli de zeci de milioane de lei

Şi doctorul cu care am vorbit atunci mi-a spus: domnule Popescu scrieţi să mă bage în puşcărie. Ar trebui înlocuirea periodică, la termen a consumabilelor în spital, de la cerceafuri, prosoape până la tubulatura aparatelor de respirat. Aparatul de respirat artificial, acolo în tubulatură, se duc acei microbi, şi în pereţi.

Nu e vorba de o vină a lui Arafat în legătură cu infecţiile nosocomiale, dar el a întreprins o diversiune spunând că aceste infecţii sunt generate de suprautilizarea antibioticelor şi nu are legătură cu igiena din spitale. E o minciună. Dacă ai bani să înlocuieşti consumabilele din spitale la perioade rapide poţi diminua posibilitatea de îmbolnăvire, iar domnul Arafat a spus că ne descurcăm ca şi în cazul ISU, care nu ştia de existenţa clubului.

Citeşte şi: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

Arafat cu siguranţă ştia ce îi aşteaptă pe aceşti pacienţi arşi cu această vulnerabilitate a arsurilor când vor intra în orice spital românesc, unde gradul de infestare cu aceşti agenţi patogei e foarte mare.

Sunt reflexe de tip comunistoid, prima grijă a organelor comuniste când se întâmpla ceva ieşit din comun şi grav prima grijă era să nu se ştie, să nu se informeze despre ce era vorba. A băgat gunoiul sub preş, asta a fost prima grijă a dânsului.

Sistemul se poate schimba, dar nu într-un timp foarte scurt.

Acum ne aflăm în altă situaţie decât în comunism, acum nu poţi să minţi oamenii prea multă vreme, prea puţini pot din cauza mijloacelor de informare reprezentate de internet”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Citește și: SCANDAL la Patriarhie: Biserica nu poate justifica o sumă uriașă de bani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.