Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei'. Ministrul Mediului, somat din PNL să găsească o 'rezolvare imediată'

urs violent

Senatorul PNL Vlad Pufu a comentat recentele informaţii referitoare la prezenţa unui urs în Ploieşti, precum şi faptul că în unele zone prezenţa urşilor a devenit un fenomen frecvent, afirmând că nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei şi poate atunci vom fi mult mai grijulii cu intervenţia de care este nevoie în aceste cazuri. Senatorul liberal a criticat şi ”ipocrizia” ONG-urilor cu privire la acest subiect, acuzându-i pe reprezentanţii acestora că nu merg în teritoriu pentru a vorbi cu cei afectaţi de atacurile urşilor.

La Ploieşti a fost emis mesaj RO-ALERT, în week-end, după ce un urs a fost văzut în zona de nord a municipiului, în apropierea rafinăriei Vega. Apariţia urşilor în zone intens populate, inclusiv în localităţi care nu se află în zona de munte, e tot mai des raportată.
”Atacul urşilor a devenit foarte agresiv, oamenii stau în case şi nu mai e mult până o să ne trezim şi cu un copil mâncat de urşi pe de-a-ntregul. Încerc să folosesc nişte cuvinte tari pentru că trebuie să realizăm faptul că a vedea din Bucureşti o problemă existentă în ţară nu face nimic, e o ipocrizie a acestor ONG-uri care nu coboară în teritoriu, în mijlocul celor afectaţi cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă.  Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei şi poate că atunci vom fi mult mai grijulii cu această intervenţie de care este nevoie”, consideră senatorul liberal.
Parlamentarul a dat ca exemplu şi judeţul pe care îl reprezintă în Parlament, Buzău, unde atacurile urşilor sunt frecvente.
”Numai în judeţul Buzău, săptămâna trecută au fost aproape 10 atacuri ale urşilor, care au devastat gospodăriile oamenilor.  Avem comune care nu mai pot rezista. Pe lângă pagube, panică şi, uneori, chiar victime omeneşti, aceste atacuri afectează şi turismul montan, având un profund impact economic. Trebuie intervenit urgent. Soluţii sunt. Una a propus-o fostul ministru Tanczos Barna, probabil că există şi altele, care vor veni din partea celor afectaţi. Noul ministru al Mediului, colegul Mircea Fechet, va trebui să găsească o rezolvare imediată, pentru că lucrurile sunt deja scăpate de sub control şi nu mai pot funcţiona aşa”, a mai spus senatorul Vlad Mircea Pufu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.