Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu mai există muniție la nivel global!' – Premierul ucrainean: 'Toate depozitele sunt goale!'

Profimedia Images
munitie

'Nu mai există muniție la nivel global!' – Premierul ucrainean: 'E un deficit nu numai în Ucraina, ci în întreaga lume!'

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, a declarat că există o lipsă de muniție nu numai în țara sa, ci și în întreaga lume. El consideră că, pentru a rezolva problema, este necesar să se stabilească producția lor în Ucraina.

"Avem un deficit uriaș de muniție nu numai în Ucraina, ci în întreaga lume. Înțelegem că trebuie să le producem aici, în Ucraina, pentru că peste tot în lume s-au epuizat, stocurile s-au epuizat. Toate depozitele sunt goale", a declarat Shmyhal pentru Financial Times (FT).

Guvernul ucrainean a învățat din creșterea bruscă a producției de drone, care a crescut de la "câteva zeci anul trecut" la "zeci de mii" în acest an, a spus el. Autoritățile ucrainene au făcut, de asemenea, modificări ale bugetului pentru a se concentra pe "complexul militar de apărare", inclusiv apărarea aeriană și artileria, notează FT. Un oficial anonim a clarificat că Kievul nu poate transforma rapid producția de obuze, inclusiv din cauza unei penurii globale de praf de pușcă.

Context

Săptămâna trecută, administrația americană a cerut Congresului să ofere un pachet de ajutor de urgență de peste 100 de miliarde de dolari, din care majoritatea fondurilor (61,4 miliarde de dolari) sunt planificate să fie furnizate Ucrainei. O parte din bani vor fi, de asemenea, alocați Israelului pe fondul escaladării conflictului său cu Hamas. Portalul Axios a relatat că Statele Unite vor furniza Israelului zeci de mii de obuze de artilerie de 155 de milimetri destinate Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.