Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu ne ajungea pandemia de Covid-19: gripa aviară lovește în mai multe țări din Europa

Observatorul de Calarasi
gripa aviara

Un prim caz de gripă aviară a fost detectat în Franţa, într-un magazin de animale de companie din Corsica, a anunţat luni ministrul agriculturii Julien Denormandie, transmite AFP. Boala a apărut deja în alte ţări precum Rusia, Kazahstan, Olanda, Irlanda sau Marea Britanie. În ultimele zile au fost depistate cazuri în Belgia, dar şi Danemarca, unde au fost sacrificate 25.000 de păsări de curte.

Citește și: Mihai Tudose: Au mers Pic și Poc în inspecție prin spitale. Ce naiba au verificat ei?

"Cazul a fost identificat în raionul de animale al unui centru de grădinărit situat în apropiere de Bastia, în urma observării mortalităţii anormale în rândul păsărilor deţinute", se precizează în comunicatul ministerului francez al agriculturii, informează Agerpres.ro

Această detectare a dus la "eutanasierea unei ferme de aproximativ 200 până la 300 de găini".

În urma acestui caz, ministrul "a decis să plaseze întregul teritoriu metropolitan naţional la un nivel ridicat de risc începând cu 17 noiembrie 2020", se menţionează în comunicat.

În acest context, "măsuri specifice de monitorizare şi limitare a deplasărilor în jurul focarului Haute-Corse au fost imediat puse în aplicare pentru a preveni orice răspândire. De asemenea, se iau măsuri de conservare de către furnizorii şi cumpărătorii care au legătură cu focarul din Corsica", a adăugat el.

Denormandie nu a exclus posibilitatea ca alte cazuri să fie detectate în Franţa, acest virus fiind propagat prin intermediul păsărilor migratoare.

Cu toate acestea, "consumul de carne, foie gras şi ouă şi, în general, al oricărui produs alimentar, nu prezintă niciun risc pentru oameni", a asigurat ministerul agriculturii din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.