Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu putem atinge obiectivele climatice dacă nu renunțăm la consumul de carne - echipă de experți de la instituții academice

factory2024.ru
gratar carne

O echipă de experți de la instituții academice din SUA, Brazilia și Olanda și-au exprimat îngrijorarea cu privire la abordarea Națiunilor Unite în ceea ce privește criza climatică și foametea. Aceștia critică ONU pentru că nu a inclus reducerea consumului de carne în propunerile sale de abordare a acestor probleme globale presante.

În special, experții au criticat raportul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru că ar fi minimizat beneficiile potențiale ale proteinelor alternative, cum ar fi carnea pe bază de plante, în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului al creșterii animalelor.

Potrivit experților, există dovezi științifice substanțiale care indică faptul că reducerea consumului de carne în națiunile mai bogate ar putea avea efecte pozitive atât asupra climei, cât și asupra sănătății umane.

Ce spune foaia de parcurs a FAO

Foaia de parcurs a FAO, publicată cu ocazia summitului Cop28 privind clima, recunoaște necesitatea unor schimbări în alimentație pentru bunăstarea oamenilor și a planetei.

Cu toate acestea, experții susțin că recomandările prezentate în foaia de parcurs nu abordează în mod adecvat necesitatea de a reduce consumul de carne și lactate, în special în țările în care oamenii consumă cantități nesănătoase din aceste produse.

Experții subliniază, de asemenea, disparitatea abordării FAO, observând că organizația pune un accent puternic pe îmbunătățirea tehnicilor de creștere a animalelor în loc să promoveze o trecere la proteine alternative, scrie incredibilia.ro.

Aceștia își exprimă dezamăgirea față de faptul că FAO respinge proteinele alternative fără a furniza suficiente dovezi care să le susțină poziția. În timp ce raportul FAO menționează importanța schimbărilor în alimentație, nu pledează în mod specific pentru reducerea consumului de carne sau de produse lactate.

David Laborde, director la FAO, a apărat poziția organizației, subliniind complexitatea schimbărilor alimentare și importanța dovezilor științifice în luarea deciziilor.

În general, experții solicită o mai mare transparență în viitoarele recomandări ale ONU, îndemnând la o analiză mai cuprinzătoare a dovezilor științifice care susțin beneficiile reducerii consumului de carne pentru mediu și sănătatea umană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.