Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu putem să aruncăm PC la coș' / Europarlamentarul Maria Grapini explică rezistența la fuziune

grapini

Partidul Conservator si Partidul Liberal Reformator discuta, in comisii mixte de negociere, o fuziune, insa o serie de lideri ai partidului declara rezerve majore cu privire la disparitia denumirii de Partid Conservator.

Fostul ministru PC Marian Grapini, actual europarlamentar, a declarat, luni, pentru stiripesurse.ro, ca marea majoritate a filialelor judetene resping disparitia 'brandului' PC.

Maria Grapini se declara personal pentru o alianta electorala cu PLR si explica faptul ca nu exista timpul necesar pentru a populariza un nou partid pana la alegerile din 2016.

-----------------------

Stiripesurse.ro: - Presedintele grupului PC din Senat, dl Dumitru Pelican spune intr-un comunicat de presa ca sunt mai multi lideri ai partidului care nu sunt de acord cu fuziunea anuntata cu PLR. Dumneavoastra cum vedeti fuziunea?

Maria Grapini: - Ideea de baza este sa conservam Partidul Conservator, asta este ideea de baza. Eu am fost la sedinta de Birou Politic. Majoritatea doreste o alianta, e normal, asa e in politica, trebuie sa te aliezi, dar problema este ca fuziunea nu o stabileste nici Biroul Executiv, nici Biroul Politic, ci Consiliul National. Noi am avut doar o discutie in Biroul Politic cu liderii din judete. Problema este ca o majoritate consistenta doreste sa ramana numele de Partid Cosnervator. Daca PLR doresc sa faca alianta cu noi, facem, dar Partidul Conservator trebuie sa ramana, functioneaza de atatia ani, nu putem acum sa aruncam Partidul Conservator la cos si sa inventam un nou nume de partid. Asta era pozitia mai multor lideri si asta sustin si eu, ca Partidul Conservator trebuie sa ramana.

- Dl Daniel Constantin nu are aceeasi parere. Ce veti face?

- Asa e in democratie, fiecare poate sa aiba pareri diferite, asta e frumusetea in democratie. Ce o sa facem in continuare? Facem ce trebuie facut, pe Statut, facem un Consiliu National. Inca o data spun, nu presedintele si nu Biroul Executiv si nu Biroul Politic aproba fuziunea sau alianta, ci Consiliul National.

- A fost convocat un Consiliu National?

- Nu, nu a fost convocat si daca ma intrebati pe mine acum este timpul foarte scurt pentru a face toti acesti pasi. Noi trebuie sa ne preocupam acum de pregatirea pentru alegerile din 2016 si cel mai fezabil e o alianta daca nu vrem sa mergem singuri. Daca la Congresul PC o majoritatea va dori o alianta, facem alianta, daca majoritatea va dori fuziune, cei care doresc sa pastreze numele de Partid Conservator sunt liberi sa ramana in PC, cei care doresc alt partid sunt liberi sa se duca sa faca alt partid.

Sunt filiale foarte multe care doresc sa ramana Partidul Conservator si este si firesc, are o istorie, PLR s-a infiintat acum una-doua saptamani. PC, cu bune, cu rele, este un brand. E greu sa construiesti intr-un an un brand si sa-l si faci inteles alegatorilor. Exista un partid de stanga, PSD, exista un partid de dreapta, acest liberal cu democrati la un loc, noi suntem de centru-dreapta, PC. Cum dl Tariceanu este tot de centru-dreapta poate exista o alianta, dar nu sa dispara numele de PC.

- Deci dumneavoastra sustineti o alianta si in cazul unei fuziuni pastrarea denumirii de Partid Conservator?

- Da.

- Ati spus ca multe filiale doresc denumirea PC. Cate filiale sunt?

- Eu va spun ca la sedinta de Birou Politic, luand filialele la rand, cu exceptia unei filiale, in rest toti au vorbit de existenta Partidului Cosnervator.

- Deci marea majoritate a filialelor judetene.

- Da, da.

PE ACEEASI TEMA:

Revolutie in PC. Liderul senatorilor rupe tacerea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.