Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu s-a inaugurat nimic, dar toate mărimile politice au venit: au tăiat panglica și au servit pâine cu sare

renasterea.ro
primar

Policienii din România ne-au obișnuit ca la fiecare proiect finalizat să vină cu toții pentru a tăia o panglică și pentru a servi pâine cu sare. ”Șmecheria” nu este foarte profitabilă politic pentru că unele proiecte nu se termină în 4 ani și există riscul ca următorul primar să taie panglica. Probabil din acest motiv, primarul din Livada, Arad, dar și președintele CJ Arad, Iustin Cionca, au inaugurat începerea lucrărilor la sistemul de canalizare.

Pentru ca situația să fie și mai ridicolă să reamintim ceea ce sărbătoresc mărimile politice: într-o localitate se introduce pentru prima dată canalizare.

Pentru a face canalizarea pe cont propriu, Primăria Livada a împărțit proiectul în cinci tronsoane. Tăierea panglicii a marcat începerea execuției a trei dintre acestea: canalizarea de pe raza Sânleanului, alipirea cu partea de canalizare din cartierul arădean Grădiște (dinspre strada Vișinului) și doar o parte din Livada. Costurile pentru un tronson vor fi asigurate din fonduri guvernamentale obținute de Primăria Livada prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (3 milioane euro) și cofinanțat de Consiliul Județean Arad, iar cheltuielile pentru celelalte două tronsoane ar urma să fie suportate din bugetul comunei Livada, informează SpecialArad.

Întregul proiect ar urma să se ridice la aproximativ 6,6 milioane de euro, din care 800.000 euro era calculată în 2022 strict investiția pentru punctul de alipire la canalizarea existentă în Grădiște (care în 2023 ar fi ajuns la 1,5 mil. euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.