Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu sunt doar mânia și dorința de răzbunare ale lui Vladimir Putin' - Garry Gasparov, despre schimbare de strategie a liderului de la Kremlin

www.libertatea.ro
garry gasparov

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov, disident sovietic şi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, consideră că ultimele bombardamente reprezintă modalitatea prin care Vladimir Putin speră să-i convingă pe ucraineni să se predea.

Garry Kasparov, care a anticipat că Rusia va recurge la atacuri din în ce mai sângeroase, a oferit drept argumente cele întâmplate în ultimele decenii în Cecenia și Siria și a transmis că Vladimir Putin a trecut la o astfel de tactică pentru că strategia inițială, de a cuceri Ucraina în doar câteva zile, a eșuat.

„Lucrurile se înrăutățesc după ce Putin nu a reușit să câștige războiul în două-trei zile, așa cum plănuia. Acum, a trecut la strategia pe care o cunoaște cel mai bine, distrugerea țării, a orașelor și răspândirea campaniei de teroare.

Vedem acum crime de război. Nu sunt doar mânia și dorința de răzbunare ale lui Putin, ci este o presiune psihologică, el crede că Ucraina va capitula așa.

E ceea ce am văzut în Grozny în 2000, în Siria în 2015. Vrea să-i bombardeze până la supunere.

Lucrurile nu sunt strălucite pentru Rusia, însă, dacă Ucraina nu primește ajutorul necesar pentru a doborî trupele rusești, nu știu cât de mult poate rezista acestui atac”, a spus Garry Kasparov, pentru Times Radio.

Marele maestru din șah a transmis că cel mai mare pericol pentru Ucraina este ca Rusia să reușească să cucerească toate orașele din jurul Kievului, ceea ce ar duce la ”catastrofe de neimaginat”.

”Întrebarea este una singură acum: poate Rusia să încercuiască Kievul? Dacă reușește, să sperăm că nu, vom vedea catastrofe de neimaginat. Am văzut deja la Mariupol și Karkov, dar Kievul e mult mai mare”, a transmis Garry Kasparov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.