Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu toți bielorușii îngenunchează în fața lui Lukașenko! Liderul opoziției: '1.500 luptă împotriva Rusiei!'

TASS
soldati belarusi Belarus

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care se află în Polonia, a făcut o declarație potrivit căreia cel puțin 1,5 mii dintre compatrioții săi luptă de partea forțelor armate ale Ucrainei.

"A fost organizat un batalion. Acum are 1.500 de luptători. De fapt, el nu este singur, se află în diferite orașe subordonate armatei ucrainene", a declarat Tihanovskaia într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera publicat duminică, relatează agenția rusă TASS. "Acum, unii urmează cursuri de formare în alte țări. Nu pot să spun unde", a adăugat ea.

Liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, a subliniat în repetate rânduri că țara sa nu este implicată în conflictul din Ucraina, el fiind un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Brigada de voluntari din Ucraina a anunțat zilele trecute moartea a patru militari voluntari străini care luptau împotriva forțelor rusești și a adus un omagiu „curajului, memoriei și moștenirii lor”, transmite The Guardian.

Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei, o brigadă oficială de voluntari, a anunțat că cei patru bărbați erau din Germania, Olanda, Australia și Franța. Ei nu au precizat când și în ce circumstanțe au avut loc decesele.

Într-o declarație, aceasta a spus: „Ne-am pierdut frații în luptă, dar curajul lor, memoria și moștenirea lor ne vor inspira pentru totdeauna.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.