Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU vă încărcați telefonul în aceste trei cazuri - Ar putea fi fatal pentru el

Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia
incarcare telefon

Nivelul bateriei smartphone-ului dvs. a scăzut la 15-20% - în acest caz, îl veți încărca cât mai curând posibil. Dar este aceasta cea mai bună abordare?

Ce ar trebui să faceți în această situație? Se pare că răspunsul este simplu: pur și simplu vă veți încărca telefonul mobil. Dar, în unele situații, merită să așteptați, pentru că trebuie să întreprindeți mai întâi o acțiune.

Așadar, în ce cazuri nu ar trebui să vă încărcați telefonul mobil? Primul caz este imediat după ce vă întoarceți acasă într-o zi geroasă. Al doilea caz este dacă vă aflați într-o încăpere prea caldă, iar al treilea este dacă în acel moment jucați un joc pe dispozitivul mobil sau se descarcă o aplicație.

Când nu ar trebui să vă încărcați smartphone-ul?

Mulți oameni obișnuiesc să își încarce telefonul mobil imediat ce ajung acasă de la serviciu sau de la școală.

Dar iarna este mai bine să renunțați la această practică. La urma urmei, procesul de încărcare a bateriei nu poate începe dacă telefonul a fost expus la temperaturi scăzute.

Iar această interdicție este explicată foarte simplu: telefonul mobil poate suferi schimbări serioase de temperatură. Și acest lucru este duce la deteriorarea gravă a stării bateriei. Prin urmare, după ce vă întoarceți în casă într-o zi geroasă, așteptați ca suprafața telefonului mobil să ajungă la temperatura camerei și abia apoi începeți încărcarea dispozitivului. Doar nu accelerați procesul de "încălzire" a dispozitivului cu ajutorul unui radiator de încălzire, deoarece în acest caz diferența mare de temperatură poate fi fatală pentru dispozitiv.

Dacă temperatura din cameră este prea ridicată, telefonul mobil care se încarcă se încălzește suplimentar. Pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivului, încărcați-l într-o încăpere mai răcoroasă: coborâți perdelele, porniți aparatul de aer condiționat și asigurați-vă că noptiera pe care veți așeza dispozitivul nu mai este expusă la lumina directă a soarelui.

Riscul de supraîncălzire a telefonului mobil rămâne ridicat dacă dispozitivul continuă să funcționeze activ în timpul încărcării. Dezactivați jocurile, închideți browserul și așteptați ca procesul de descărcare să se încheie înainte de a conecta încărcătorul la smartphone. Respectând aceste reguli, vă garantați o perioadă mai lungă de utilizare a telefonului mobil.

De asemenea, o recomandare puțin cunoscută este aceea de a nu încărca bateria până când aceasta nu atinge capacitatea maximă. Opțiunea optimă este să nu o mai încărcați atunci când ajunge la 75%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.