Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuclearelectrica şi NuScale Power, conferinţă de presă pe tema dezvoltării centralei bazate pe reactoare modulare mici, unică în Europa

NuScale

Colaborarea dintre NuScale Power şi Nuclearelectrica pentru realizarea în România a unei centrale bazate pe reactoare modulare mici va fi prezentată joi, într-o conferinţă de presă, de oficiali români şi americani şi reprezentanţi ai celor două companii.

La evenimentul organizat online va participa ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, preşedintele director general al NuScale Power, John Hopkins, directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, şi reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Justin Friedman, potrivit Agerpres.

Centrala bazată pe reactoare modulare mici care urmează să fie dezvoltată în România este prima de acest tip din Europa, se menţionează în comunicatul Nuclearelectrica.

NuScale Power este prima şi singura companie americană care a primit aprobare de la Comisia de Reglementare din SUA pentru dezvoltarea acestui tip de unităţi, conform documentului.

Nucleaelectrica şi NuScale Power au încheiat parteneriatul pentru realizarea în România a centralei bazată pe reactoare modulare mici cu ocazia recentei întâlniri a şefilor de state, oficialilor guvernamentali, asociaţiilor non-guvernamentale şi a oamenilor de ştiinţă la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26) de la Glasgow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.