Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr impresionant de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în minivacanța de 1 Mai

Facebook
litoral mamaia

Vicepreşedintele ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), Cristian Bărhălescu, a anunţat că se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, precizând că şi staţiunile de munte vor fi căutate în această perioadă, conform news.ro.

Cristian Bărhălescu a declarat, vineri, la Prima News, că evenimentele sunt cele care atrag turiştii în această perioadă pe litoral.
“Discutăm de cifre apropiate de 2018 şi 2019 şi mă refer la rezervările din agenţiile de turism pentru litoral, că discutăm foarte mult de litoral, acum de 1 Mai merg mulţi pe litoral, dar şi în vară ştim că fluxul va fi către mare, către plaje, iar acum de 1 Mai evenimentele sunt cele care atrag, din Vama Veche, Costineşti sau Mamaia, avem un spectacol de muzică electronică în Mamaia Nord, cluburile sunt deschise, hotelurile şi restaurantele au barbecue, au tot felul de evenimente locale şi cele două evenimente de muzică rock şi muzica pentru tineret care au loc în Costineşti cu siguranţă vor aduce câteva zeci de mii de turişti. Se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în această perioadă. Rezervările spun că vom avea o vară bună”, a precizat Cristian Bărhălescu.
El a fost întrebat ce fac oamenii care de 1 Mai merg la munte.
“Peste tot am văzut pregătiri pentru grătare. Vom vedea Branul foarte aglomerat, Dino-Parkul aglomerat, la Râşnov, de asemenea. Vom vedea şi weekendul acesta Braşovul plin, Sinaia, Predealul cu toate că ne supără aglomeraţia, dar până la urmă contează orele în care ne relaxăm şi ne bucurăm de destinaţie”, a transmis vicepreşedintele ANAT.
Cosmin Vasile, managerul unei agenţii de turism, a declarat la Prima News, care sunt tarifele la cazare în această perioadă.
“Au fost turişti care au ales doar două nopţi de cazare, dar au fost şi turişti care au ales trei nopţi de cazare. Tarifele au început de pe la 250 de lei, 270 de lei pentru un pachet cu două nopţi şi mic dejun. Media unor astfel de preţuri este pe la 5-600 de lei pentru două nopţi cu mic dejun. Mulţi dintre turiştii pe care i-au avut au ales aceste pachete doar cu mic dejun. Avem şi turişti care au ales demipensiune pentru anumite hoteluri, multe din aceste hoteluri fiind în partea de nord a litoralului. Dintre preţurile ceva mai ridicate pachetele au ajuns pe la 1.500 de lei pentru un astfel de weekend cu demipensiune la un hotel de patru stele”, a afirmat Cosmin Vasile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.