Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de arestări în operațiunea antiteroristă din Turcia

Poliția turcă a arestat 251 de persoane în cadrul vastei sale operațiuni antiteroriste lansate vineri dimineața în toată țara și care a vizat gruparea radicală Statul Islamic și rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunțat guvernul de la Ankara, potrivit AFP.

'În total, 251 de persone au fost plasate în arest pentru apartenență la o organizație teroristă', a precizat serviciul de presă al premierului Ahmet Davutoglu, menționând că operațiunea a fost efectuată în 13 provincii ale Turciei.

La Istanbul, în cursul acestei operațiuni, o militantă de extremă stângă a fost ucisă într-un schimb de focuri ce a avut loc în timp ce poliția încerca să pătrundă într-o locuință din cartierul Bagcilar, conform agenției turce Anadolu, preluată de AFP. Militanta făcea parte din Partidul/Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), o grupare marxistă care a comis numeroase atentate în Turcia.

Potrivit agenției Dogan, polițiștii au vizat aproximativ 140 de adrese numai în orașul Istanbul, unde pentru această operațiune au fost mobilizați aproximativ 5.000 de polițiști și mai multe elicoptere.

Operațiunea a intervenit la patru zile după atentatul sinucigaș de la Suruc (în apropierea frontierei siriene), soldat cu 32 de morți și peste 100 de răniți. Atacul a vizat militanți prokurzi și a fost atribuit de guvernul islamo-conservator turc mișcării jihadiste Statul Islamic.

Tot vineri dimineața, Turcia, care a decis să-și intensifice lupta împotriva Statului Islamic, a efectuat primul său raid aerian asupra pozițiilor jihadiste în Siria, după ce cu o zi în urmă au avut loc confruntări între armata turcă și jihadiști la frontieră. Trei avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene turce au bombardat trei obiective ale jihadiștilor de pe teritoriul sirian.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.