Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor de abuzuri sexuale în Biserica Catolică din Spania s-a dublat în decursul unui an

Adevarul
copil abandonat abuz

Numărul cazurilor raportate de abuzuri sexuale în Biserica Catolică din Spania s-a dublat în decursul unui an, a informat vineri ziarul El País, relatează dpa.

În total, 906 cazuri care au implicat 1.713 victime au fost raportate publicaţiei, care a început să strângă date referitoare la aceste cazuri în 2018, potrivit Agerpres.

Ziarul a colectat informaţii despre incidente privind abuzuri sexuale în Biserica Catolică care au avut loc începând din anii 1940 până în prezent. Majoritatea victimelor au fost băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Ziarul a transmis Bisericii rapoarte cu privire la aceste acuzaţii. Cu toate acestea, până în prezent nu se ştie nimic despre modul în care Biserica Catolică se ocupă de informaţiile promite şi nu există transparenţă în acest caz, scrie ziarul.

Ca urmare a rapoartelor El País, a fost înfiinţată o comisie de stat care investighează abuzurile sexuale în Biserica Catolică din Spania.

Comisia a fost înfiinţată de Parlamentul de la Madrid în martie şi se află sub conducerea ombudsmanului Spaniei, Angel Gabilondo Pujol. Această comisie este însărcinată să strângă declaraţii de la victime, în plus faţă de informaţiile oferite de ziar.

În iunie, Gabilondo a subliniat într-un prim raport privind activitatea comisiei că scopul este "strângerea de propuneri, măsuri, modificări şi iniţiative care vor face posibilă despăgubirea victimelor şi care să prevină ca astfel de incidente să mai aibă loc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.