Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în ultima săptămână în Americi, la cel mai ridicat de la începutul pandemiei

Reuters - Agerpres
Omicron

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în ultima săptămână în Americi a fost cel mai ridicat de la începutul pandemiei, în 2020, iar varianta extrem de contagioasă Omicron a coronavirusului a devenit în mod evident tulpina predominantă, a anunţat miercuri Organizaţia Panamericană a Sănătăţii, informează Reuters.

Au fost înregistrate peste 8 milioane de cazuri noi, cu 32% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară, în timp ce rata deceselor din întreaga regiune a crescut cu 37%, respectiv 18.000 de noi cazuri de deces cauzate de COVID-19.

Statele Unite continuă să aibă cel mai mare număr de noi infectări, deşi numărul cazurilor a scăzut cu aproape 1 milion în ultima săptămână, a declarat agenţia sanitară regională, potrivit Agerpres.ro.

Statele din sudul Mexicului au asistat la o triplare a cazurilor de infectare, iar Brazilia a înregistrat o creştere de 193% a cazurilor noi în ultimele şapte zile, a precizat organizaţia în cadrul unei informări săptămânale.

Copiii din Americi se confruntă cu cea mai gravă criză educaţională din istoria regiunii, milioane de elevi neputând reveni încă la cursuri, conform organizaţiei, care a recomandat statelor să încerce să-i readucă pe copii în şcoli în siguranţă pentru a le proteja bunăstarea socială, mintală şi fizică.

Totodată, organizaţia i-a îndemnat pe părinţi să îşi vaccineze copiii, precizând că numeroase ţări au autorizat deja administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 adolescenţilor.

Săptămâna trecută, Grupul Consultativ Strategic de Experţi (SAGE) în materie de imunizare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a autorizat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Pfizer pentru copiii de la 5 ani până la 12 ani, a adăugat agenţia sanitară regională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.