Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul celor care primesc pensii speciale a crescut cu 175 în luna martie 2020 faţă de anul trecut: Jumătate dintre aceştia sunt foşti magistraţi

pensii plata

Numărul celor care primesc pensii speciale a crescut cu 175 în luna martie 2020 faţă de anul trecut. Jumătate dintre aceştia sunt foşti magistraţi, care câştigă, în medie, 18.000 de lei/lună. În acelaşi timp, peste 1.500 de foşti aviatori primesc, în fiecare lună, o pensie de peste 11.000 lei lunar, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii, faţă de anul trecut, numărul pensionarilor „speciali” din luna martie a crescut cu 175 de persoane.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Dintre aceştia, aproape jumătate sunt procurori şi judecători care câştigă în medie, potrivit CNPP, mai bine de 18.000 de lei pe lună.

La începutul acestui an au fost foarte multe proteste ale magistraţilor când senatorii au votat eliminarea pensiilor speciale. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic de acest subiect.

Potrivit, de asemenea, statisticilor Casei Naţionale de Pensii, aproape 1.800 de persoane care lucrează în instanţe, grefieri sau personal auxiliar, primesc şi ei pensii speciale. De data aceasta este vorba de sume mult mai mici, de aproape 4.700 de lei în medie pentru fiecare persoană.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

În acelaşi timp, aproape 1.500 de persoane care lucrează în aviaţia civilă sunt şi ele pe lista celor care primesc pensii speciale. Aici, media lunară a pensiei este de peste 11.000 de lei.

În aceste statistici ale Casei Naţionale de Pensii nu sunt menţionate şi pensiile foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne, MApN sau alte instituţii militarizate din România. În cazul acesta, este vorba de mai mult de 170.000 de persoane care primesc pensii speciale.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Mai mult, nici foştii parlamentari nu sunt trecuţi în aceste statistici. În total, peste 700 de foşti senatori şi deputaţi primesc pensie specială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.