Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cererilor pentru un loc în creşele din Tulcea este în creştere

Facebook
gradinita cresa

Numărul solicitărilor înregistrate de autorităţi pentru un loc în creşele din municipiul Tulcea depăşeşte posibilitatea de soluţionare, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), Ştefana Zibileanu, informează Agerpres.

Presiunea asupra creşelor din oraş a început să crească la debutul pandemiei cu noul coronavirus, atunci când capacitatea maximă a unităţilor s-a înjumătăţit, ca urmare a aplicării măsurilor de siguranţă sanitară, aşa încât grupele de câte 15-16 copii s-au redus la 4-9 copii.

"Presiunea pe creşe este foarte mare. În contextul celui de-al treilea val al pandemiei, situaţia este şi mai dificilă pentru că avem confirmări de cazuri de infectare şi grupe închise. Acum, avem trei cazuri confirmate şi două grupe de copii închise", a menţionat directoarea DAPS.

Instituţia din subordinea Primăriei municipiului Tulcea înregistrează în prezent 40 de cereri pentru un loc în creşe.

"Sunt foarte multe cereri pe care nu le putem onora. Tratăm urgenţele cum putem, iar principala noastră prioritate este ca părinţii să nu-şi piardă locurile de muncă", a afirmat directoarea Ştefana Zibileanu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

În municipiul Tulcea, funcţionează cinci creşe, iar capacitatea maximă a acestora înainte de debutul pandemiei cu noul coronavirus a fost de 256 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.