Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul clienţilor E.ON care apelează la soluţiile online oferite de companie a crescut

www.radioresita.ro
e.on

Numărul clienţilor E.ON care apelează la soluţiile online oferite de companie a crescut semnificativ în ultimele luni, de la obţinerea sau transmiterea de informaţii şi documente, până la racordarea la sistemul de distribuţie şi efectuarea de plăţi, a anunţat joi compania, potrivit Agerpres.

Astfel, în luna iunie s-au înregistrat circa 15.000 de conturi online noi E.ON Myline, o creştere cu aproximativ 230% faţă de luna iunie a anului trecut. Tot în luna iunie, 26.000 de clienţi au descărcat aplicaţia Myline pentru telefonul mobil, de cinci ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De asemenea, şi plata online a facturilor a devenit tot mai uzuală, în luna iunie fiind făcute 440.000 de plăţi, cu 145% mai multe comparativ cu iunie 2019. Potrivit companiei, în primele şase luni ale acestui an, numărul plăţilor efectuate prin Myline a depăşit 2,5 milioane.

"Ne bucură faptul că tot mai mulţi clienţi folosesc mijloacele online pe care le punem la dispoziţie. Mai ales în această perioadă dificilă, generată de pandemia COVID-19, îi încurajăm să apeleze cu încredere la aceste mijloace sigure şi facile care permit comunicarea cu compania noastră mai rapid şi în condiţii de siguranţă", a declarat Andreea Ioniţă, Chief Strategy & Digital Officer şi Director General Adjunct E.ON România.

Compania precizează că, în acelaşi registru ascendent se încadrează şi transmiterea indexului indicat de contorul de gaz/electricitate, în luna iunie fiind transmise 420.000 de autocitiri prin portalul nostru, cu 145% mai mult decât în luna similară a anului anterior.

Citește și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile

Totodată, factura electronică a câştigat teren în faţa celei tradiţionale, 1 din 6 clienţi optând pentru acest tip de factură, economisindu-se astfel anual circa 1 milion de euro şi, mai important, salvând peste 200 de copaci de la defrişare.

Potrivit sursei citate, E.ON îşi propune ca până la finalul anului 2020 să reducă cu 40% consumul de hârtie folosită pentru activităţile interne şi în relaţia cu clienţii. De aceea se are în vedere, în curând, renunţarea parţială la contractele tipărite şi oferirea unei alternative prin digitalizarea semnăturii şi stocarea contractelor într-un cloud la care clientul să aibă acces permanent. În acest fel va fi redusă nu doar cantitatea de hârtie folosită ci şi amprenta de carbon prin economisirea de carburant care ar fi fost necesar pentru expedierea lor prin curierat sau poştă.

Compania precizează că de câteva luni au fost implementate noi funcţionalităţi pe platformele online pentru a face mai uşor accesul la vizualizarea şi plata facturii. Astfel, aceasta poate fi achitată direct de pe site-ul E.ON fără a fi necesar un cont Myline, ci doar codul de abonat. De asemenea, s-a scurtat timpul de descărcare a facturii, de la 9 la 3 secunde.

Şi platforma Acces Delgaz, utilă pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distribuţie, a fost intens accesată în primele 6 luni ale anului de peste 105.000 utilizatori, aproximativ de trei ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Începând cu luna iulie, este funcţională o nouă aplicaţie dedicată schimbării furnizorului de energie electrică şi gaze naturale. Platforma este disponibilă pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizori şi permite accesul gratuit şi nediscriminatoriu al tuturor furnizorilor de gaze naturale şi/sau energie electrică licenţiaţi.

Compania are în vedere digitalizarea/automatizarea şi a altor procese pentru creşterea calităţii serviciilor oferite utilizatorilor E.ON.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi.

De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.