Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul credincioșilor care participă la slujba de la Iași a Papei Francisc a ajuns la 100.000

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam papa francisc multime bucuresti

Numărul pelerinilor din Iași care participă la evenimentele ocazionate de vizita Papei Francisc a ajuns la 100.000, transmite MEDIAFAX.

Potrivit evaluării Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Iași și pe traseele de deplasare participă aproximativ 100.000 de pelerini.

Papa Francisc a ajuns la Iași, iar înainte de sosirea Suveranului Pontif, în Iași a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Madona Neagră de la Cacica.

Papa Francisc este în a doua zi a vizitei sale Apostolice. La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

Citește și: Denise Rifai șterge pe jos cu Antena 3:’… ”şmecheraşi” cu ghilimele’

Înainte de Iași, Papa Francisc a fost la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita, unde a oficiat o Liturghie, la care au asistat peste 85.000 de pelerini. Suveranul Pontif a spus că acest pelerinaj „aparține moștenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă, participă la ele și credincioși de alte confesiuni, și este simbolul dialogului, al unității și al fraternității, un apel de a recupera mărturiile de credință devenită viață”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.