Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de bolnavi de COVID-19 spitalizaţi la reanimare în Franța a depăşit pragul de 3.000

Al Jazeera
coronavirus Franta

Numărul de bolnavi de COVID-19 spitalizaţi la reanimare a depăşit miercuri în Franţa pragul de 3.000, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la începutul lui mai, potrivit datelor oficiale, relatează AFP.

Trei sute şaptezeci şi două de noi internări la reanimare (sau în terapie intensivă) au fost înregistrate de marţi, potrivit bazei de date a Institutului francez de sănătate publică. Luând în calcul numărul de ieşiri, numărul pacienţilor aflaţi în prezent la reanimare a crescut cu 127 în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 3.036, scrie agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

De marţi, peste jumătate din capacitatea actuală a serviciilor de reanimare este ocupată de bolnavi de COVID-19. Franţa are în total circa 5.800 de paturi la reanimare, un nivel pe care autorităţile publice încearcă să-l crească în următoarele zile.

La modul mai general, 2.821 de persoane suplimentare au fost spitalizate pentru COVID-19 de marţi. În spitalele franceze sunt acum internate peste 20.000 de persoane din cauza noului coronavirus.

În contextul degradării puternice a tuturor indicatorilor epidemiei, preşedintele Emmanuel Macron va anunţa marţi, la ora locală 20.00 "o nouă etapă" în cursa de viteză împotriva răspândirii exponenţiale a COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.