Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de cazuri de COVID-19 din judeţul Suceava a crescut accentuat

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Numărul de cazuri de COVID-19 din judeţ a crescut accentuat, în ultimele două săptămâni înregistrându-se mai multe cazuri decât în lunile mai şi iunie, a informat joi DSP Suceava.

Instituţia a precizat că din analiza datelor centralizate, în perioada 1-14 iulie s-au înregistrat 435 de cazuri de COVID-19, în condiţiile în care în luna mai din 15308 teste au fost pozitive 301, iar în luna iunie din 16125 teste au fost pozitive 212.

DSP Suceava recomandă menţinerea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19 şi transmite sucevenilor că dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să se testeze.

Totodată, evaluarea clinică este efectuată de medicul de familie, iar, după caz, imagistic şi biologic de medicii specialişti din centrele de evaluare, potrivit Agerpres.ro.

"Dacă rezultatul testului este pozitiv adresaţi-vă medicului de familie pentru a primi medicaţia adecvată. Nu luaţi medicamente fără recomandarea medicului. Vor fi monitorizaţi de medicul de familie pacienţii fără factori de risc, care au manifestări clinice uşoare, care nu necesită oxigenoterapie, fără factori de risc care au manifestări medii de COVID-19", a precizat DSP Suceava.

Totodată, pacienţii fără factori de risc care au manifestări medii de COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie, dar şi pacienţii care au manifestări clinice uşoare sau medii de COVID-19 şi au factori de risc vor beneficia de evaluarea clinică imagistic şi biologic într-unul din cele patru centre de evaluare din judeţ, respectiv Centrul de evaluare din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, cel din incinta Spitalului Municipal Rădăuţi, Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Fălticeni şi cel din incinta Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

DSP Suceava recomandă sucevenilor să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, în spaţiile aglomerate, în mijloacele de transport în comun şi în unităţi sanitare, să evite spaţiile aglomerate închise şi deschise.

"Spălarea mâinilor cu apă şi săpun ori folosirea substanţelor antiseptice este esenţială!", a subliniat DSP Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.