Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul deceselor înregistrate din martie în Europa este peste media obişnuită din cauza COVID-19 (OMS)

SANADOR
testare covid

Un număr de aproximativ 159.000 de decese suplimentare faţă de cât ar fi fost de aşteptat în mod obişnuit a fost înregistrat de la începutul lunii martie în 24 de ţări europene, a declarat joi un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a spus că o "proporţie semnificativă" a creşterii este legată de COVID-19, potrivit Reuters.

Până acum, peste două milioane de persoane din Europa s-au infectat cu noul coronavirus, în creştere cu 15% în ultimele două săptămâni, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Rusia, Turcia, Belarus şi Marea Britanie, au spus oficiali ai OMS din Europa, într-o videoconferinţă. Peste 175.000 de persoane au murit, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Deşi datele pentru decesele suplimentare iau în considerare toate cauzele mortalităţii, Katie Smallwood, reprezentantă a OMS pentru situaţii de urgenţă, a spus că perioada în care s-au înregistrat, când mii de persoane au murit la terapie intensivă în locuri din nordul Italiei, Franţa, Spania şi Marea Britanie, indică impactul letal al COVID-19.

"Am văzut foarte clar că vârful mortalităţii suplimentare corespunde în respectivele ţări cu vârful transmiterii COVID-19", a declarat ea presei.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

"Acest lucru este un bun indiciu că o proporţie semnificativă din numărul suplimentar de decese este legată şi cauzată de COVID-19", a mai spus reprezentanta OMS.

Katie Smallwood a declarat că ţări precum Germania, Elveţia şi altele care relaxează restricţiile, inclusiv asupra barurilor, cluburilor şi altor locuri de socializare, trebuie să aibă mai întâi sisteme solide de detectare, de testare şi de monitorizare, pentru a putea să prevină un potenţial 'al doilea val' epidemic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.