Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul doi din PSD, atac la ministrul de Externe al Austriei: Incorect juridic și inacceptabil

PSD

PSD reacţionează la declaraţiile ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, care se pronunţa pentru scăderea alocaţiilor pentru copiii români din Austria până la nivelul celor din România. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, consideră că mesajul ministrului austriac este incorect juridic și inacceptabil din punct de vedere politic.

Vezi şi: Ministru austriac le-a pus gand rau romanilor si copiilor lor

"Am luat act cu surprindere și dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de externe austriac, cu privire la alocațiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbește ministrul Sebastian Kurz, și care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE - principiul antidiscriminare și a celui privind libera circulație a persoanelor", afirmă Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a doua funcţie ca importanţă din partid.

Vezi şi: MAE: Relaţia dintre România şi Austria, în pericol. Replici dure la nivel diplomatic

Ministrul muncii mai consideră că, politic, mesajul oficialului austriac este "total inacceptabil și incompatibil cu funcția deținută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislației și principiilor europene".

"Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relațiilor bilateriale dintre România și Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetățenilor români ca și cetățeni europeni și nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora", a mai spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Vezi şi: Reacție șocantă: 'Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.