Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul donatorilor de sânge este de trei ori mai mare decât acum un an

Inquam Photos / George Călin
donare sange victime crevedia

Numărul donatorilor de sânge din ultimele două zile înregistraţi de Centrul de transfuzii sangvine din Tulcea este de cel puţin trei ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, situaţia fiind explicată prin disponibilitatea oamenilor de a sprijini victimele incendiului din Crevedia.

Directoarea centrului, Georgeta Onofrei, a declarat pentru AGERPRES că luni, 46 de persoane, multe dintre ele lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta, s-au prezentat pentru a dona sânge, iar centrul a recoltat 42 de unităţi, în timp ce marţi, la centru s-au prezentat 40 de tulceni dintre care doar 36 au donat.

"În general, luna august, fiind una de concedii, numărul donatorilor este scăzut. Anul trecut, cred că în august am avut zilnic cel mult 14 persoane", a precizat directoarea Onofrei.

Ea a mai spus că majoritatea donatorilor au dorit ca sângele recoltat să ajungă la victimele incendiului din Crevedia şi că Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a anunţat că mai mulţi angajaţi vor să doneze sânge.

"Din numărul total al donatorilor din aceste zile, cred că 30% sunt donatori fideli. Chiar a venit un domn care avea termen stabilit pentru luna viitoare, dar nu i-am putut recolta sânge, fiindcă era prea devreme", a menţionat directoarea Centrului de transfuzii sangvine din Tulcea.

Potrivit sursei, în contextul în care în judeţ s-a confirmat un caz de infecţie cu virusul West Nile, toţi donatorii sunt testaţi înainte de a li se recolta sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.