Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul incendiilor de vegetaţie izbucnite în județul Giurgiu, de 4 ori mai mare în martie faţă de aceeaşi lună din 2021

ISU Bucuresti - Ilfov
incendiu vegetatie

ISU Giurgiu a transmis, marţi, mesaje RO ALERT în toate localităţile din mediul rural din judeţ, din cauza numărului mare de incendii de vegetaţie uscată înregistrate în ultima perioadă, în luna martie din acest an fiind înregistrate de aproape patru ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Având în vedere numărul mare de incendii de vegetaţie uscată care s-au înregistrat în ultima perioadă, ISU Giurgiu a transmis, astăzi, un mesaj RO ALERT prin intermediul căruia s-a atras atenţia cu privire la pericolul pe care îl reprezintă aceste incendii, atât pentru viaţa oamenilor, cât şi pentru proprietatea acestora. Stop incendiilor de vegetaţie uscată! Fiţi Responsabili!- este mesajul RO-ALERT care a fost transmis marţi de ISU Giurgiu în toate zonele rurale din judeţ şi în localităţile în care s-au înregistrat astfel de evenimente. Măsura a fost luată după ce în luna martie a acestui an a avut loc în judeţul Giurgiu un număr de 75 de incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, de aproape patru ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar incendiile au afectat peste 430 de hectare de teren, cauza producerii incendiilor fiind focul deschis în spaţii deschise", se arată într-un comunicat de presă transmis emis marţi de ISU Giurgiu.

Potrivit sursei citate, în luna martie a anului trecut au avut loc 20 de incendii de vegetaţie uscată, iar în primele trei luni ale anului trecut pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea unui număr de 50 de incendii de vegetaţie uscată.

Pompierii mai avertizează că aceste inncendii pot pune în pericol viaţa oamenilor sau a animalelor, locuinţele, pădurile şi poluează mediul înconjurător. De aceea, incendierea terenurilor este interzisă şi se pedepseşte, conform legislaţiei în vigoare, cu neacordarea subvenţiilor APIA şi cu amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.