Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul infracţiunilor de braconaj piscicol în Delta Dunării s-a menţinut la acelaşi nivel în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut

www.ziuaveche.ro/
delta dunarii

Numărul infracţiunilor de braconaj piscicol s-a menţinut la acelaşi nivel în primele cinci luni ale anului în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), colonel Ion Bordei, potrivit Agerpres.

"Ca şi pondere faţă de anul trecut, avem un trend uşor similar, dar specificitatea diferă de la un loc la altul. Nu putem spune că există o zonă în care se acţionează cu predilecţie. În schimb, conceptul nostru este de a acţiona în toate zonele din judeţ", a afirmat inspectorul şef al IJJ Tulcea, cu prilejul prezentării bilanţului activităţii desfăşurate în primele cinci luni ale anului. 

Acesta a mai spus că majoritatea faptelor de braconaj piscicol sunt săvârşite de tineri şomeri, care cunosc foarte bine locurile în care acţionează şi care sunt dotaţi cu ambarcaţiuni mai rapide uneori decât cele ale autorităţilor, dar şi cu sisteme de comunicaţii rapide. 

"De regulă, braconierii sunt tineri şi asta pentru că a fi braconier nu e uşor. Este vorba de efort fizic deosebit şi de expunere la condiţii de temperatură şi umiditate la care persoanele în vârstă nu pot rezista, sunt persoane care trăiesc în zonele respective, care, din păcate, nu sunt şi cei implicaţi în anumite forme de organizare, sunt discriminaţi. Ei sunt executanţii acestor ilegalităţi", a menţionat inspectorul şef Ion Bordei.

Citește și: A plouat cu amenzi la protest! Sancțiuni în valoare de 7.500 de lei

Potrivit acestuia, toate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în Deltă sunt organizate în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. 

În perioada menţionată, lucrătorii IJJ au ridicat în vederea confiscării 120 de unelte de pescuit ilegale, o ambarcaţiune şi două motoare, o bicicletă, un moped, un autoturism, precum şi 358,7 kilograme de peşte de diferite specii. 

Printre cazurile deosebite întâlnite de jandarmi în perioada analizată, col. Bordei a menţionat cel înregistrat la începutul lunii, în zona complexului Razim-Sinoe, unde este interzis pescuitul cu plase. În timpul acţiunii, au fost identificaţi doi tineri, cu vârste de până la 30 de ani, care aveau 73 de plase monofilament cu o lungime totală de peste 2,2 kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.