Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor care au cerut, în ultima săptămână, ajutor de șomaj, în SUA a scăzut, dar milioane de oameni își pierd în continuare locurile de muncă

Agerpres
someri somaj

Numărul persoanelor care au cerut, în ultima săptămână, ajutor de șomaj, în SUA a scăzut dar milioane de oameni își pierd în continuare locurile de muncă, pe fondul epidemiei de COVID-19, ceea ce sugerează că piața forței de muncă ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a-și reveni, spune Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Noile cereri pentru ajutoarele de șomaj de la stat au scăzut la 1,542 milioane pentru săptămâna încheiată pe 6 iunie, de la 1,897 milioane săptămâna anterioară, a declarat joi Departamentul Muncii.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Numerele sunt departe de recordul de 6,867 milioane de la sfârșitul lunii martie.

Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor de șomaj a rămas ridicat, la 20,929 milioane pentru săptămâna încheiată pe 30 mai, cele mai recente date disponibile pentru această măsură, dar este mai mic decât 21,268 milioane de săptămâna trecută.

Cererile pentru ajutoare sunt în continuare mai mult decât dublul maximului atns în perioada Marei Recesiuni 2007-09.

Multe companii au redeschis după închiderea de la mijlocul lunii martie, pentru a încetini raspandirea COVID-19. Cu toate acestea, cererile rămân la un nivel ridicat pe fondul reducerilor locurilor de muncă din afara sectorului de consum, în rândul industriilor care nu au fost lovite inițial de restricții.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Rezerva Federală a semnalat miercuri că va trebui să ofere sprijin economiei timp de ani de zile, factorii de decizie estimând rata șomajului la 9,3% la sfârșitul anului. Rata șomajului a sărit de la 3,5% în februarie lav13,3% în mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.