Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor care susțin aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este în creștere (sondaj)

stiri.md
Moldova UE

Numărul persoanelor care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este în creștere, iar a celor care se declară împotriva aderăii - este în decreștere. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj realizat de iData, prezentat astăzi.

Sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la UE a înregistrat o ușoară creștere - de 57,4% în luna martie, curent, în comparație cu 56,7% în ianuarie 2024.

În același timp, cei care se declară împotriva integrării europene au scăzut de la 34,4% în ianuarie 2024 , la 32,8% în martie 2024.

În cazul organizării în aceeași zi a referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale, 43% susțin această ideie, 13,1% sunt indeciși sau nu au dorit să răspundă. Cei care sunt împotrivă au scăzut cu 2% din ianuarie până în martie 2024,

În martie 2024, aderarea Republicii Moldova la NATO este suținută de 31,3% din respondenți, iar 56% se declară împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 18–24 martie 2024 șia cuprins un eșantion de 1131 de respondenți din 322 de localități din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.