Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul vizitatorilor cetăţii Enisala a crescut şi în anul 2020

Românial liberă
cetatea enisala

Numărul vizitatorilor cetăţii Enisala, judeţul Tulcea, a fost anul trecut în creştere uşoară faţă de anul precedent, în ciuda pandemiei cu noul coronavirus, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM), Sorin Ailincăi.

Astfel, dacă în anul 2019, numărul persoanelor care au vizitat obiectivele ICEM din judeţ a fost de peste 200.000, anul trecut numărul lor a fost de 109.314, din cauza măsurilor luate pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, respectiv închiderea pentru două luni a muzeelor, lipsa turiştilor străini şi a activităţilor cu elevii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

"Cetatea Enisala a avut anul trecut 48.000 de vizitatori, în creştere cu 2.000 faţă de anul precedent. Practic, se vede clar succesul pe care-l au muzeele în aer liber. Turiştii se feresc de spaţiile închise, dar un obiectiv ca cetatea Enisala continuă să aibă succes", a precizat managerul Ailincăi.

Centrul muzeal eco-turistic Delta Dunării din municipiu, cunoscut ca "Acvariul din Tulcea", a avut anul trecut aproape 43.000 de vizitatori, mai puţini decât în anul precedent.

"Sperăm ca odată cu această campanie de vaccinare, compatrioţii noştri să vină în Deltă şi în muzeele pe care le administrăm", a mai spus managerul ICEM.

La rândul lui, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a amintit că încearcă să introducă în oferta agenţiilor de turism un Drum al cetăţilor, cu basilica paleocreştină din Niculiţel, cetatea Aegyssus, Tulcea, cetatea Enisala, Sarichioi, Argamum, Jurilovca, un Drum al vinului, care să cuprindă crame şi podgorii din Dobrogea, dar şi traseele montane din Munţii Măcinului.

"Asemenea produse turistice se construiesc cu dificultate. Sperăm ca din a doua jumătate a acestui an să avem un produs bine definit, cu o promovare corectă, dar rezultatele se vor vedea anul viitor", a menţionat preşedintele AMDTDD.

Referindu-se la cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv ICEM din judeţul Tulcea, Ţibuleac a menţionat că acesteia îi lipseşte o prezentare atractivă.

"Ceea ce lipseşte este povestea cetăţii, care să fie prezentată într-un mod care să atragă, un joc de lumini, o campanie de promovare continuă. Ar putea aduce plus valoare. Nu menţionez de spectacole artistice, pentru că suntem sub incidenţa măsurilor anti-COVID-19, dar un spectacol în aer liber de teatru ar fi foarte apreciat de turişti. Ar fi o oportunitate în această perioadă", a menţionat preşedintele AMDTDD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.