Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele Damen, într-un alt scandal legat de suspiciuni de corupție

damen

Numele Damen apare într-un nou scandal legat de suspiciuni de corupție, după ce compania olandeză a încearcat să împiedice publicarea a șase documente interne ale Ministerului Afacerilor Externe, scrie B1.ro, care citează publicația olandeză NRC Handelsblad.

Procurorii olandezi suspectează că Damen ”a dat mită unor oficiali guvernamentali străini, prin intermediari, pentru a primi contracte”, notează sursele citate.

Potrivit surselor citate, reprezentanții Damen au cerut miercuri, în fața instanței din Rotterdam, suspendarea publicării acestor documente. Aceștia consideră că publicarea documentelor, care ar conține informații sensibile despre o faptă de corupție, ar putea afecta interesele internaționale ale companiei.

Documentele în cauză descriu consultări interne de la Minister, din 2016, după sancțiunea primită de Damen, în același an, de la Banca Mondială. Compania ar mințit instituția bancară în legătură cu angajarea unui intermediar pentru o afacere de corupție în Sierra Leone. În consecință, Damen a primit interdicție de a concura în următorul an și jumătate la proiecte finanțate de Banca Mondială.

În România, Damen, alături de Naval Group și Ficantieri, încearcă să obțină contractul pentru construcția a patru corvete pentru Forțele Navale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.